I år ble det ett nytt tilskudd til julepålegget. Torbjørn og Unni Langvann sitt pålegg av lårtunge (elgsteik). Steika kan forøvrig brukes både som hovedrett og som pålegg.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6cf7rB4Ojj6WQaC_XsIqKVRW9npjeKo1IDDGgrQgd0YULasqjeg6iu2dFyHCNUOWI-tGtIdBe8ne9o9sUDAW5nF6BfzPdYxo7WZyHqh_dOPG5MnKhzoSJSBQX_iQGZV7tB5AvppqrkrKh/s320/2013-12-24+11.06.57.jpg)
- 1 dypfryst elgsteik, fortrinnsvis lårtunge, ca 1,5 - 2 kg.
- Saltlake
- 1l vann
- 2dl salt
- 2 ss sukker
- 1 laurbærblad,knust
- 0,5 ts grov pepper
- 15 knuste einebær.
Kok opp ingrediensene til saltlaken og la den koke i ca 3 min. Avkjøl. Legg steiken i en trang bolle og hell den kalde laken over. Pass på at laken står over kjøttet. La det stå kjørlig i 6 t.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar