mandag 16. desember 2013

Bjørns Juleoppskrifter 2, Langtidsstekt lårtunge

Ett år siden siste innlegg i bloggen. Ikke dårlig......

I år ble det ett nytt tilskudd til julepålegget. Torbjørn og Unni Langvann sitt pålegg av lårtunge (elgsteik). Steika kan forøvrig brukes både som hovedrett og som pålegg.

Man tager:
  • 1 dypfryst elgsteik, fortrinnsvis lårtunge, ca 1,5 - 2 kg.
  • Saltlake
    • 1l vann
    • 2dl salt
    • 2 ss sukker
    • 1 laurbærblad,knust
    • 0,5 ts grov pepper
    • 15 knuste einebær.
Legg den dypfryste steiken direkte fra dypfryseren i en liten lanpanne. Sett den midt i ovnen på 75-100gr. Ta ut steken etter 5-6 timer og sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. La den stå til den er 65gr.

Kok opp ingrediensene til saltlaken og la den koke i ca 3 min. Avkjøl. Legg steiken i en trang bolle og hell den kalde laken over. Pass på at laken står over kjøttet. La det stå kjørlig i 6 t.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar